Hvordan overfører jeg innholdet mitt?

Hvordan overfører jeg innholdet mitt?

Det er faktisk ganske mye enklere enn du tror! Du kan faktisk få til dette helt selv, og vi skal forklare hvordan.

I dagens jungel av teknologiske duppeditter er det en ting som står sentralt hos mange, og det er selvsagt mobilen. Her har vi lagret livene våre. Store deler av livet styres i dag ofte fra mobilen. Ganske spesielt, men det har kommet for å bli. Derfor vet vi at mange gruer seg til både å bytte telefon, men spesielt det med å få innholdet fra den ene mobilen over til den andre. Hvor skal man begynne? "Jeg har jo lagret så mye"! Frykt ikke, i dag går det meste av seg selv - du behøver bare å følge anvisningene på skjermen. 

Før du starter med overføringen er det noen ting som må være på plass:

  1. Hvis du bruker Apple iPhone må du vite hva din Apple-ID er, både brukernavn/epost og passord. Bruker du Android må du vite hva din Google
    bruker er, både brukernavn/epost og passord. 

  2. Du må være i nærheten av Wifi og du må kunne passordet.

  3. Begge mobilene burde ha mer enn 50% strøm.

  4. Mobilene må ligge i nærheten av hverandre hvis det er Apple iPhone.

Fra iPhone til iPhone

Det første du må sjekke er at den mobilen som du skal overføre fra er tilkoblet til Wi-Fi, og at blåtann er slått på. Nå kan du slå på den nye mobilen din og plasser den ved siden av den andre.

Nå vil du se at det dukker opp noen anvisninger på begge telefonene, følg disse for å komme i gang. Hvis du plutselig ikke ser beskjeden om å sette opp den nye mobilen på den nåværende mobilen din - eller at den forsvinner, da starter du bare begge telefonene på nytt.

Selve prosessen er enkel; den nye mobilen kommer til å be deg koble deg på et nettverk og eventuelt et mobilnett hvis du har satt inn SIM kortet. Videre får du valg om hvordan du ønsker å sette opp enheten med tanke på størrelse på ikoner, eller om du bare vil kopiere alt over fra den gamle. Du vil også få valg om å sette opp sikkerheten med kode eller ansiktsgjenkjenning. 

Det viktigste valget du tar er hvordan du ønsker å overføre innholdet ditt; gjennom iCloud eller direkte fra den gamle telefonen. Felles for begge er at du må vite hva din Apple-ID er, og passordet. 

Hvis du velger å laste ned fra iCloud, vil appene og dataene dine lastes ned i bakgrunnen slik at du kan begynne å bruke den nye mobilen umiddelbart. Hvis du velger å overføre direkte fra din tidligere mobil, må du vente til overføringen er fullført på begge enhetene før du kan bruke dem. Hold mobilene dine nær hverandre til overføringen er fullført. Tiden det tar er varierende, men ofte er det en halvtime. 

Det er det! Kort oppsummert; ha brukerkontoer på stell, koble til wifi og starte telefonene ved siden av hverandre, følg så anvisningene på skjermen og vent til overføringen blir ferdig.

Fra Android til Android, og iPhone til Android kommer snart!

Tilbake til bloggen